Ewo, u mnie ślimaków jakoś mało, po deszczu widziałam raptem kilka wychodzących na ścieżkę. Myślę, że ptaki robią swoje. Przynajmniej taką mam nadzieję.
Jak to będzie za gęsto? Ja chyba takiego słowa nie znam, a raczej nie uznaję

Lubię gęsto. Masz rację, że to fajnie wygląda jak rośliny sie przenikają. Nawet to doceniła dzisiaj Maja w ogrodzie, odwiedzając naszą dawną forumową koleżankę.
Totalny misz masz chyba jeszcze większy niż u mnie.
Maju, u mnie 2 dni była cudowna pogoda. Dzisiaj było pochmurnie, ale nie padalo. Dopiero teraz. czy to nie mogło być jak wczoraj?

Ja wczoraj tez domek ogarnęłam. A Tobie wcale się nie dziwie, że lubisz sprzątać w swoim, bo nowe zawsze cieszy.
Ogród powinien cieszyć przede wszystkim własciciela. Opinia innych jest ważna, ale mimo wszystko własny nastrój najważniejszy

Dlatego nasze ogrody są tak różne. Projektanci mimo wszystko robią podobne ogrody. Wiedzą jakich roslin użyć, żeby były ładne i wytrzymałe, Nie pieszczą się z wymagającymi roślinami. A my w swoich ogródkach często próbujemy oszukać naturę i czasem się udaje .
Dlatego te ogrody są takie fajne
Marta, ja mam spory trawnik, ale na pewno nie miałam takiego urobku jak Ty. Raptem 3 worki. Za to koszę teraz co 5 dni, jeśli pogoda i czas pozwala. Trawa rośnie jak głupia.
Całe szczęście moi śmieciarze zabierają odpady co 2 tygodnie.
Jak masz za dużo kompostu możesz go podesłać do mnie
Gosiu, czy chodzi Ci o chwasty? Ja nadal nie mam wysprzątanych rabat. Dzisiaj było za zimno.
Danusiu, ja czekam na słonko, żeby w ogóle popracować. Zimnica się zrobiła. Oczywiście temperatura buła znośna, ale wiatr uniemożliwił wyjście do ogrodu
Chyba że ja zrobiłam się przewrażliwiona
Dzisiaj pogoda była niezbyt przyjemna. Niby nie padało, ale wiatr był nieprzyjemny. Ale nie przeszkodziło mi to pojechac na giełdę kwiatową. Było sporo roślin, ale nie dla mnie. Kupiłam tylko 2 szczepione na pniu iglaczki. Jak już może zauważyliście lubię wplatać między byliny takie kwiatki

Na większe zakupy nastawiam się za tydzień. To będzie u nas największe święto ogrodnicze. W zeszłym roku były bardzo tanie klony japońskie szczepione na niskim pniu, takich własnie szukam. Chociaż wiadomo, że co roku może byc cos innego.
Poza tym dzień spędziłam w domu na leniuchowaniu. Nastrajam się przed pracą
To może kilka słonecznych zdjęć. Trzymam kciuki, żeby nadchodzące przymrozki Was ominęły.
Jeszcze jest zielono, ale za chwilę......