Danusiu, Dziękuję. U mnie zawsze ta wiosna jakaś trochę spóźniona. Ale co nieco już tez kwitnie.
Margo2, Ja co roku sobie mówię, że już może wystarczy kupować ciemierniki ale widocznie mam słabą tą silną wolę

Jak nadchodzi wiosna to nie mogę sobie odmówić i znowu kupuję. Niektóre mam lepiej rosnące, niektóre mniej ... żeby tylko jeszcze mieć siły o to wszystko odpowiednio zadbać ... a właśnie z tym jest najgorzej ...
Gosia1, U mnie też sporo ciemierników podmarzło, ale żyją. Trzeba będzie dać nawozu i skorupki od jaj. jak przyjeżdżam na działkę to nie wiem w co mam ręce włożyć ... no ale jest jak jest ... zdrowie teraz ważniejsze ...
Żaneto, Ja wiosnę uwielbiam! Jest to najpiękniejsza pora roku! Szkoda tylko, że mamy taki klimat, że pogoda jest taka zmienna ... a to gorąco, a to lodowato zimno ...
Te zdjęcia są zrobione 02.04., jeszcze przed nadejściem ochłodzenia ...
Jedna z moich ulubionych magnolii - Magnolia kobus 'Rogów'. Jest wczesna, obsypana kwiatami , które maja lekko miodowy zapach.
Druga magnolia, to Magnolia 'Wildcat'. Kwitnie czysto białymi, pięknymi pełnymi kwiatami. Niestety, nie jest pachnąca ale urodziwa jest bardzo!