Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Opowieści z czeremchy i perzu.

Opowieści z czeremchy i perzu. 2025/07/22 23:56 #348179

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17528
Ajajajajaj...!!
Strasznie zazdraszczam..! nijak nie mogę nawet małej szklarenki u siebie umiejscowić.. :(

M zbiera pochwały nie za darmo, szacun!

Relacja świetna! :bravo nadzorca niedościgły!

Choć wymiar musiałam sama sobie z bloczków i cegieł wyliczyć :kawa
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Asia2

Opowieści z czeremchy i perzu. 2025/07/23 07:06 #348184

• Gosia1
  • Gosia1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4126
Asiu gratulacje dla męża .choc pytanie czy szklarnia powstała by tak szybko gdyby nie ten nadzór .Niech w szklarence pięknie się szystko rośnie

--=reklama=--

Opowieści z czeremchy i perzu. 2025/07/25 10:45 #348265

• Asia2
  • Asia2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4050
Dzień dobry się z Państwem! :silly:
Zachwyty, ochy i achy przekazane twórcy małej architektury ogrodowej. Mile połechtały jego ego... rotfl Może przez to z większym zapałem zabierze się za ciąg dalszy warzywnika, tzn. zaplanowane przeze mnie podwyższone grządki. Miałam nadzieję, że już w tym roku uda się je zrobić, ale logistycznie byłoby to niemożliwe. A wiecie, że nic tak nie mobilizuje płci męskiej jak pochwały... polewkamax No i jeszcze murki będą do zrobienia i oczko wodne i strumień i altana, ale dozuję mu tę wiedzę pomalutku. Niech się oswaja...

Verciu welcome, kibicuj i wpadaj. Stawiam sobie Ciebie za wzór!
Edytko, ziemia rzeczywiście częściowo była wymieniona, ale wykop taki, bo tak było łatwiej. Potem Waldek (nie mój, ten od koparki) przyjechał znowu i zasypał "basen". 037
Agnieszko-Janko z uwagi na nasłonecznienie, to jedyne możliwe miejsce na jej postawienie (strona południowo-zachodnia). Trochę się nawet ze starostwem i gminą naużerałam z jej powodu (bo stoi za blisko drogi gminnej) - musiałam uzyskać zgodę najpierw gminy, jako właściciela drogi, a potem starostwa na jej postawienie. Nerwów mnie to kosztowało niemało, bo w starostwie jakaś wyjątkowa hexa siedziała. A potem odwiedziła nas nasza kierbudka (kierowniczka budowy znaczy) i uświadomiła, że wg aktualnych przepisów zgoda wcale nie była potrzebna. I dobrze, bo ostatecznie mimo odwołań i tak z przyczyn formalnych (uwaga! brak elektronicznego podpisu Waldka jako współwłaściciela!) jej nie dostałam. krecigl T
No wiesz Marzęko ten "szast-prast" zajął mi ładnych kilka lat. Ale jak już zabrałam się za tworzenie nowego, to pomyślałam, że fajnie to dokumentować. Kiedyś Pola o tym pisała i przyznałam jej rację, że to taki "dziennik budowy" ogrodu. Dobra już mam nazbieranego sporo, tylko wciąż nie mogę doczekać chwili, kiedy zacznę je uziemiać. A tu stale kłody pod nogi - elewacja, taras, zbiorniki na deszczówkę, ogrodzenie.... jeszcze sporo grubego rycia. Jak żyć Pani, jak żyć... krecigl
Miłko - dziś pierwsza dalia pokazała pierwszy płatek. Zaczęło się. Nawet zdjęcie mam, ale wgrać nie mam jak... Ciągle nie znalazłam adaptera. Chyba dziś pojadę kupić nowy. Werbena rzeczywiście ładnie rośnie.
Danuśka, trzymaj trzymaj, a ja trzymam za Ciebie!
Nelciu, ale już znasz wymiary? Rozumiem, że chodziło o wymiary szklarni... 037
Gosiu nadzorczyni pilnowała każdego etapu. polewkamax Oczywiście, że bez niej robota pewnie nadal by się wlekła.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, a.nia, janka.p

Opowieści z czeremchy i perzu. 2025/07/25 11:05 #348266

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3699
Padam na kolana, bosko, Waldek ma złote ręce skoro własnymi palcyma taki obiekt postawił :lol: Król Karol biłby brawo recourse Nadzorczyni :kocham

Opowieści z czeremchy i perzu. 2025/07/26 08:33 #348286

• Asia2
  • Asia2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4050
Ewciu, musiałabyś widzieć ten szeroki uśmiech, gdy mu czytałam te pochwały. Chłop to jednak próżny jest... polewkamax

Wreszcie trochę zdjęć. Aparat odkurzyłam, adapter wczoraj nabyłam, bo stary przepadł jak kamień w wodę i voilà! :fotka
Na początek obiecany Miłce pierwszy płatek daliowy:

Wczorajsze takietamy

I zeszłoroczne impresje wiosenne. Ja wiem, że mamy lato, ale powspominać nie zaszkodzi...

Ostatnio zmieniany: 2025/07/26 08:34 przez Asia2.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr

Opowieści z czeremchy i perzu. 2025/07/26 08:57 #348288

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 31072
Asia2 napisał:
. Chłop to jednak próżny jest... polewkamax

Asiu, z tą próżnością to i tak nam do bab sporo brakuje polewkamax :lol:
Szklarnia faktycznie bardzo udana. Aż szkoda jej pod warzywa 2smiech
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.112 s.